“Grote en complexe risico’s regelen wij met ons eigen Beursteam”

Met VCN Beurs hebben we nu ook een oplossing voor vraagstukken die niet via het volmacht kanaal of de provinciale verzekeraars te accepteren zijn. Als een adviseur een complex of groot zakelijk risico te verzekeren heeft en de mogelijkheden wil weten of dit in co-assurantie op de Beurs te verzekeren is, kan hij nu ook bij VCN terecht.

Met recente overnames heeft VCN de beschikking gekregen over een ervaren en deskundig beursteam om zelf grote en complexe risico’s onder te brengen bij beurspartijen.

Lid van VNAB
Als lid van de Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) heeft VCN Beurs een samenwerking met de meeste Nederlandse beursverzekeraars, coverholders van buitenlandse verzekeraars en met volmachtverzekeraars, die aandelen tekenen op beurspolissen van VCN Beurs.

Verbreding productaanbod
Frans Dijkxhoorn, senior sluiter bij VCN Beurs en Tommy de Rooij, Businesspartner Zakelijk, zijn meer dan tevreden over deze ontwikkeling, aangezien het een enorme verbreding van het VCN aanbod betekent. Frans legt uit wat het beursteam kan betekenen voor de aangesloten zakelijke adviseurs: “VCN had tot medio 2019 geen eigen beursteam en was genoodzaakt de inkoop van groot zakelijke risico’s in co-assurantie uit te besteden aan andere makelaars. Dit ging vaak over meerdere schijven en werkte daardoor vertragend en tijdrovend in de verdere financiële en administratieve afhandeling van zaken.”

Na de overname van Driekleur (mei 2019) en Cascade (juni 2020) beschikt VCN Beurs nu over een ervaren team sluiters en backoffice ondersteuners dat zich dagelijks bezig houden met het behandelen van offerteverzoeken en verwerken van verzekeringsaanvragen voor beursrisico’s, waardoor wij ook een flinke efficiencyslag hebben gemaakt.

Korte lijnen
“Als een adviseur een complex of groot zakelijk risico te verzekeren heeft en wil weten of er mogelijkheden zijn om dit in co-assurantie op de Beurs te verzekeren, dan kan hij – door de korte lijnen – snel en eenvoudig contact opnemen met onze sluiters om de zaak te bespreken. Onze sluiters kennen de markt en als VCN Beurs werken wij inmiddels samen met de meeste vooraanstaande beursverzekeraars en coverholders, dus wij kunnen de adviseurs uitstekend begeleiden bij het indienen van hun aanvraag”, vertelt Tommy.

Direct handelen, goede communicatie
Ook als verzekeraars provinciale- of volmachtpolissen opzeggen -in verband met de omvang het  risico- kan VCN direct intern met het Beursteam schakelen, om te zorgen voor een alternatieve aanbieding. De communicatie tussen de zakelijke teams van VCN en de sluiters verloopt goed en dit draagt bij tot snelle overdracht van informatie. In het traject van opzegging van een provinciale- of volmachtpolis tot het aanleveren van een nieuwe offerte wordt de adviseur voortdurend geïnformeerd over de voortgang, zodat deze ook de klant steeds tijdig kan informeren.

Gewenning intermediair snel verlopen
Frans Dijkxhoorn stelt dat de gewenning van het intermediair aan het werken met VCN Beurs relatief snel is verlopen. “Na de introductie van VCN Beurs was duidelijk dat deze nieuwe loot binnen de dienstverlening van VCN een plek moest vinden binnen de organisatie en dat onze samenwerkende intermediairs de weg naar VCN Beurs moesten zien te vinden. In het begin werd vaak nog contact gezocht met externe makelaars. Naarmate het aangesloten intermediair merkte dat het werken met het VCN Beursteam voor hen duidelijke voordelen opleverde, ging dit verhaal meer de ronde doen en merkte je dat steeds meer kantoren de samenwerking met VCN Beurs opzoeken. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande en wekelijks zien wij nieuwe kantoren die het VCN Beursteam benaderen voor overleg, aanvragen of het verzoek om een presentatie over de mogelijkheden. Gezien de relatief korte tijd dat VCN Beurs actief is, zijn wij dan ook zeer tevreden met de snelheid waarmee het samenwerkende intermediair de weg naar VCN Beurs weet te vinden. Het brengt tevens een groei in volume met zich mee en dit biedt veel perspectief voor de toekomst”.

 Interessante partner voor verzekeraars
Tommy voegt nog een belangrijke opmerking toe: “De afgelopen maanden zijn we als VCN Beurs samenwerkingen aangegaan met diverse nieuwe partijen en zijn we op volle kracht om alle complexe en minder complexe aanvragen te behandelen. Hoewel VCN Beurs een relatief nieuwe makelaar is, zijn alle medewerkers bijzonder ervaren en hebben wij in het verleden met Driekleur en Cascade zeer gunstige schaderesultaten op de portefeuille gerealiseerd. Dat gegeven, samen met het enorme perspectief van VCN Beurs door samenwerking met de Veldsink Advieskantoren en de subagenten van VCN, maakt dat VCN Beurs voor veel verzekeraars en andere partijen een bijzonder interessante partner is. Dit zien we vooral terug doordat steeds meer partijen open staan voor een samenwerking met VCN Beurs”.

Allround dienstverlening
“Door de uitbreiding met de beursactiviteiten biedt VCN het aangesloten intermediair nu allround dienstverlening, waarmee voor bijna alle situaties een passende oplossing gevonden kan worden. En daar mogen we best trots op zijn”, besluit Frans.