Volmachtbeheerder

36-40 uur

Nuenen

Hbo+

Laten we één ding vooropstellen: jij houdt er van om midden in de organisatie te staan. Jij bent een kei in het beheren en borgen van afspraken. Van nature ben jij in verbinding met jouw collega’s en met externe contacten. Dit maakt jou onze perfecte Relatiebeheerder, die wij binnen onze organisatie een Volmachtbeheerder noemen. Benieuwd naar wat deze functie inhoud? Lees dan snel verder!

Jouw Job!

De taken die jij toebedeeld gaat krijgen is enorm divers. Zowel intern als extern ben jij het aanspreekpunt voor het borgen van de gemaakte afspraken met onze volmachten. Met “onze volmachten” bedoelen we de ruim 20 verzekeringsmaatschappijen waarvan we de bevoegdheid hebben gekregen om, namens hen, schades af te handelen en verzekeringen af te sluiten. Dit doen ze uiteraard niet zomaar, en daar kom jij om de hoek kijken!

Je krijgt binnen deze rol de verantwoordelijkheid om de gemaakte afspraken te borgen, te analyseren en waar nodig te verbeteren. Dit houdt in dat je nauw in contact staat met de verzekeringsmaatschappij. De informatie die je daar ophaalt, voer je door in de organisatie. Is het productassortiment compleet? Weten jouw collega’s onder welke afspraken ze handelingen mogen uitvoeren? Hebben ze daar coaching bij nodig? Heb je kansen gezien die je door kan geven aan het commerciële team? Je neemt duidelijk een centrale rol in binnen de organisatie. Daarnaast voer je interne controles en risico-/oorzaakanalyses uit. Jouw bevindingen en rapportages deel je met de verzekeraars en met de directie.

Concreet ben je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je staat continue in contact met de verzekeraars omtrent hun wensen, nieuwe regel- en wetgeving en het productassortiment (bijvoorbeeld het aanpassen van de premies, voorwaarden, enzovoort) en werkt hierbij nauw samen met de collega’s van het Product Management Team;
 • Je zorgt binnen VCN dat de contractuele afspraken nagekomen worden;
 • Je coacht collega’s naar een hoger niveau en deelt jouw kennis met hen;
 • Je voert interne controles uit en rapporteert dit naar de directie;
 • Je bekijkt fraudemeldingen vanuit de organisatie, beoordeelt deze en zorgt voor een juiste verwerking;
 • Je bent uitvoerend betrokken en eindverantwoordelijke richting de volmacht partijen bij rationalisatie projecten;
 • Maar bovenal.. Wij willen iedere dag beter worden! En daar draag jij je steentje aan bij met eigen verbetervoorstellen en het toetsen en begeleiden van verbetervoorstellen van anderen.

Wie ben jij?

 • Hbo+ werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en ervaring;
 • 36 tot 40 uur beschikbaar;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring (met concrete voorbeelden) in een vergelijkbare rol op het gebied van relatiebeheer;
 • Je bent sterk in het bekijken van processen en in het mee krijgen van je team én de organisatie in verbeteringen/veranderingen;
 • Je bent een kei in het beheren en borgen van afspraken. Je haalt op bij jouw relaties wat zij graag binnen onze organisatie geïmplementeerd zien;
 • Je staat stevig in je schoenen en bent volwaardig gesprekspartner voor zowel je externe klant als de interne organisatie;
 • Je herkent jezelf in de competenties: analytisch & oordeelsvormend; probleemoplossend; communicatief; kwaliteitsgericht; besluitvaardig; resultaatgericht; samenwerken.
 • Het is een pré als je een Wft diploma hebt (Schade Zakelijk), maar als je bereid bent deze op zeer korte termijn te behalen dan is dat mogelijk.

Wie zijn wij

VCN is een serviceprovider voor het intermediair met als doel om samen met het intermediair de klant optimaal te bedienen op het gebied van verzekeringen. We zijn een groeiend familiebedrijf met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Onze eigen werknemers omschrijven ons als een no-nonsense organisatie met een plezierige werksfeer. Als Volmachtbeheerder kom je terecht in een team van acht leuke collega’s binnen een organisatie van ruim 300 medewerkers. Als team vallen we onder de afdeling Volmacht & Risk met 10 collega’s. In ons team streven we naar een optimale samenwerking tussen VCN en de volmachtgevers. We zorgen dat de volmachtgevers tevreden zijn over onze dienstverlening, maar zijn in die samenwerking ook onze sparringpartner. Ons motto ‘samen ondernemen’ komt in ieder contact terug!

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie met de mogelijkheid om je de komende jaren te ontwikkelen. Je wordt welkom geheten in een hecht team binnen een informele organisatie. We investeren in je door persoonlijke begeleiding en het aanbieden van branchegerichte diploma’s op onze kosten. Naarmate je meer leert, krijg je meer verantwoordelijkheid en kun je steeds zelfstandiger taken oppakken. VCN is een gezonde, groeiende organisatie en met iedere nieuwe collega gaan we voor een langdurige samenwerking. En er is nog meer:

 • Naast je salaris krijg je een goede pensioenregeling;
 • 29 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Medewerkerskorting op schadeverzekeringen;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekering;
 • De Veldsink Academy voor jouw ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om thuis te werken met daarbij een thuiswerkvergoeding en thuiswerkplek;
 • Voordeliger sporten.

Sollicitatie procedure

Druk op de onderstaande button en binnen een paar minuten is je sollicitatie verstuurd! Zorg wel dat je jouw cv en motivatiebrief klaar hebt staan.

Een van onze recruiters neemt zo snel mogelijk contact met je op om een (telefonische) kennismaking in te plannen. Dit gesprek is het moment waarop we elkaar beter leren kennen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met een van onze recruiters is het tijd om kennis te maken met je toekomstig leidinggevende en P&O Adviseur. Nu kun je jouw inhoudelijke vragen stellen!

Omdat we je graag goed willen leren kennen volgt er een tweede gesprek waarbij je met een collega uit het team en coördinator of toekomstig leidinggevende kennis maakt.

Kijken we er allemaal naar uit om met elkaar samen te gaan werken? Dan volgt een aanbod vanuit onze afdeling P&O en begint jouw carrière bij VCN!

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze recruiter Melissa Raijmakers via recruitment@vcn.nl of 06-42088453.

Wij stellen het op prijs als bedrijven ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun diensten aan te bieden.

Interesse gewekt?