Risico Proces Controller

24-40 uur

Nuenen

Hbo

Laten we één ding vooropstellen: jij houdt er van processen te optimaliseren en risico’s in kaart te brengen. Jij bent een kei in het opstellen van verbetervoorstellen. Van nature ben jij in verbinding met jouw collega’s en met collega’s van andere afdelingen. Dit maakt jou onze perfecte proces controller, die wij binnen onze organisatie een Risico Proces Controller noemen. Benieuwd naar wat deze functie inhoud? Lees dan snel verder!

Jouw Job!

Als Risico Proces Controller houd jij je bezig met risico- en procesmanagement, als onderdeel van de afdeling Volmachtbeheer & Risk. Jij bereidt 2e-lijns controles voor, voert data-analyses uit op de portefeuille, doorgrondt de processen en voert dossiersteekproeven uit. Je stemt de bevindingen af met de Manager Volmacht & Risk en doet verbeter- en bijsturingsvoorstellen om de kwaliteit van VCN te waarborgen. Je zorgt dat er een gezonde balans is tussen klantbelang, risico en efficiency. Daarmee draag je aantoonbaar bij aan het verbeteren van onze klantreis. Concreet ben je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Uitvoeren van 2e-lijnsteekproefcontroles
  Je voert zelfstandige 2e-lijns steekproeven uit op verschillende primaire en ondersteunende processen. Hierbij wordt getoetst aan de richtlijnen van de volmachtgevers en algemene geldende AO/IC richtlijnen.
 • Het doen van data-analyse op (delen van) de portefeuille
  Als onderdeel van het risicogericht uitvoeren van de steekproefcontrole, voer je een data-analyse uit op (delen van) de portefeuille.
 • Rapporteren, monitoren en het schrijven van verbetervoorstellen over de signaleringslijsten
  Je rapporteert, monitort en doet zo nodig verbeter- en bijsturingsvoorstellen over signaleringslijsten met betrekking tot datakwaliteit die in onze systemen is geconstateerd.
 • Het voorbereiden van audits door maatschappijen alsmede de externe accountant
  Je verzamelt dossiergegevens en beoordeelt samen met de manager(s) de auditbevindingen om een reactie te kunnen formuleren.
 • Gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over procesverbetering
  Je adviseert het management gevraagd en ongevraagd over procesverbetering en verstevigen van de AO/IC , mede op basis van de auditbevindingen.
 • Deelnemen aan verbeterprojecten
  Je neemt deel aan verbeterprojecten die in de controles van het Normenkader zijn gesignaleerd.

Wie ben jij?

Jij bent een vakspecialist in processen optimaliseren en gaat voor het beste resultaat. Idealiter heb je ervaring in het bank- en verzekeringswezen of heb je hier affiniteit mee. Breng jij graag inzicht in risico’s en het verbeteren van processen? Dan herken jij jezelf ook in termen als: planmatig werken, relatiegericht, besluitvaardig en kwaliteitsgericht. Naar zo’n Risico Proces Controller zijn wij op zoek! Verder verwachten wij dat:

 • je tenminste hbo werk- en denkniveau hebt;
 • je vaardig bent in het coördineren bij verbeterprojecten;
 • je vaardig bent in het signaleren van commerciële kansen;
 • je de vakinhoudelijke en wettelijke kennis op orde hebt;
 • je handig bent met Excel, Word en PowerPoint;
 • je affiniteit hebt met verzekeringen en risicobeheer;
 • je bij voorkeur minimaal 32 uur per week kan werken; Als je minder wil werken, (minimaal 24 uur), kan dat ook in de vorm van een duobaan;
 • je relevante werkervaring hebt als (Proces) Controller/Analist, Auditor of vergelijkbare functies.

Wie zijn wij?

VCN is als serviceprovider sinds 1993 actief als serviceprovider om de positie van onze klanten, het intermediair, te versterken. Wij geloven in de kracht van persoonlijk advies. Omdat wij het intermediair volledig ontzorgen, kunnen zij zich richten op het adviseren van klanten. Ruim 850 intermediairs waarderen onze manier van werken; ondernemend, persoonlijk en oplossingsgericht.

Ons team

Team Volmachtbeheer & Risk is met zo’n 15 medewerkers een centraal ondersteunende afdeling binnen VCN. We zijn verantwoordelijk voor het beheer van de volmacht die we van verzekeringsmaatschappijen hebben ontvangen. Naast het product- en portefeuille beheer dat door Volmachtbeheerders wordt uitgevoerd, zorgt het subteam Risicomanagement voor de borging van het juiste productgebruik en procesinrichting.

Het team Volmachtbeheer & Risk heeft contact met alle afdelingen binnen VCN. De collega’s op de  afdelingen Acceptatie, Schade, financiën, en ICT zien je graag komen omdat je vanuit een positieve insteek de samenwerking opzoekt om onze klant de best uitgeruste adviseur te kunnen geven. ‘Samen ondernemen’ maken we samen waar!

VCN is een onderdeel van Veldsink Groep!
Veldsink Groep is een familiebedrijf dat al sinds 1979 actief is binnen de financiële- en arbodienstverlening. Wat in 1979 begon met één advieskantoor (Veldsink Advies Nuenen), is inmiddels uitgegroeid tot een groep met meerdere bedrijven die samen de schakels binnen onze (keten)dienstverlening vormen met in totaal meer dan 1300 medewerkers. De warmte, nuchterheid en betrokkenheid is hier dagelijks voelbaar en daar zijn we trots op. We groeien door ons ondernemerschap, gedrevenheid en door het feit dat alle medewerkers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over Veldsink Groep.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie met de mogelijkheid jezelf te blijven ontwikkelen als specialist. VCN is een onderdeel van de Veldsink Groep; een gezonde, groeiende organisatie met een landelijke dekking. We gaan graag een relatie met je aan met het oog op een langdurige samenwerking. En er is nog meer:

 • 29 vakantiedagen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Medewerkerskorting op schadeverzekeringen;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekering;
 • De Veldsink Academy voor jouw ontwikkeling;
 • Hybride thuiswerkmogelijkheden;
 • Voordeliger sporten;
 • Iedere 24e van de maand zie je jouw beloning op jouw bankrekening.

Sollicitatie procedure

Druk op de onderstaande button en binnen een paar minuten is je sollicitatie verstuurd! Zorg wel dat je jouw cv en motivatiebrief klaar hebt staan.

Een van onze recruiters neemt zo snel mogelijk contact met je op om een (telefonische) kennismaking in te plannen. Dit gesprek is het moment waarop we elkaar beter leren kennen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met een van onze recruiters is het tijd om kennis te maken met je toekomstig leidinggevende en P&O Adviseur. Nu kun je jouw inhoudelijke vragen stellen!

Omdat we je graag goed willen leren kennen volgt er een tweede gesprek waarbij je met een collega uit het team en coördinator of toekomstig leidinggevende kennis maakt.

Kijken we er allemaal naar uit om met elkaar samen te gaan werken? Dan volgt een aanbod vanuit onze afdeling P&O en begint jouw carrière bij VCN!

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze recruiter Melissa Raijmakers via recruitment@vcn.nl of 06-42088453.

Wij stellen het op prijs als bedrijven ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun diensten aan te bieden.

Interesse gewekt?