Recruiter in Nuenen

32-40 uur

Nuenen

Mbo+/Hbo

De afgelopen jaren is recruitment binnen Veldsink Groep een gewaardeerde afdeling geworden. Het searchen, werven, binden & boeien van de juiste nieuwe medewerker is een vak apart. Als Recruiter werk je direct en integraal samen met de afdeling HR, we zijn samen verantwoordelijk voor het goed invullen van alle vacatures. Jouw bijdrage is daarbij van wezenlijk belang! In deze rol ben jij de schakel tussen onze organisatie en (potentieel) talent.  Met andere woorden: wij zijn goed in ons vak en vinden het iedere dag weer een uitdaging om bezig te zijn met vinden en binden van nieuwe collega’s. In deze hybride arbeidsmarkt is het vinden van ‘het schaap met de vijf poten’ geen uitdagende zoektocht meer. Het creatief inzetten van je skills maakt bij ons het verschil. Jij bent eigenaar van je inzet en regisseur van je fun! Gefaciliteerd en gemotiveerd word je door onze teamleider. Maar zij daagt je ook zeker uit om het beste uit jezelf en ons team te halen.

Jouw dag?

Zodra je binnen bent, word je verwelkomd door een frisse, lichte omgeving. Ons kantoor is onlangs volledig vernieuwd en is daarom een fijne plek om te werken of om kandidaten te ontvangen (wanneer dat weer mogelijk is).

De koffie en thee staan klaar om jouw dag goed te laten beginnen. Na het opstarten van je computer, het ‘goedemorgen’ wensen aan en bijpraten met je collega’s, ben je benieuwd wat er in je mailbox staat. Welke kandidaten hebben gereageerd? De focus op je kandidaten is voor jou vanzelfsprekend en je werkt dan ook direct de administratie bij om je dashboard op orde te houden. Maar je wilt ook weten of die ene kandidaat die je hebt voorgedragen, ook daadwerkelijk een aanbod heeft gehad. Dus pak je direct de telefoon om deze informatie op te halen. Samen met jouw recruitment collega’s bespreek je zaken waar je tegenaan loopt of help je een collega verder met jouw expertise.

Je bent de spil in het proces en hebt veel overleg. Zo is er  een verzoek om mee te denken over een nieuwe vacature. Wel of geen campagne? Wie schrijft de tekst? Hoeveel spoed? En dan wil je toch nog wat meer gevoel hebben bij die vacature dus bel je met een collega in het veld. Je geeft advies over hoe we het beste kunnen werven. Ook denk je aan het eigen netwerk dat jij goed onderhoudt. Tussendoor heb je (telefonische) afspraken staan met kandidaten om te bepalen of zij qua DNA en competenties een match zijn met onze organisatie. Omdat wij een organisatie zijn met verschillende bedrijfsonderdelen en disciplines, ben je continue met verschillende type kandidaten,  vacatures en leidinggevenden bezig. Dit is een hele uitdaging waardoor jij jezelf continue gaat ontwikkelen als gespreks- en adviespartner richting de interne klanten.

Na de lunch begin je met het inventariseren van kandidaten in de databases. Je pakt een kop koffie, doet je oortjes in, zet je Spotify aan, en je aandacht is daar waar jij wilt. Voor het einde van de dag heb je je dashboard bijgewerkt en zijn je kandidaten en interne klanten geïnformeerd. Je hebt iedereen weer mee op reis genomen. Tijd om te gaan sporten en voor het eten te gaan zorgen. Fijne avond en tot morgen!

Wie ben jij?

Jij bent een talentvolle Recruiter die energie krijgt van matches maken. Jij weet goed het overzicht te bewaren en bent als regisseur van het proces in verbinding met zowel de kandidaten als de vacaturehouders.  Je bent inventief, hebt lef en flair en bent daardoor in staat om snel een klik te maken met mensen. Voor jou kent het recruitment vak geen geheimen. Je weet precies wat er nodig is om in een krappe arbeidsmarkt talent aan te trekken. Het blijft een uitdaging maar jij weet als geen ander dat wij voor heel veel kandidaten van betekenis kunnen zijn doordat we mooie functies bij diverse bedrijven in verschillende regio’s hebben.

Checklist   HBO werk-/denkniveau, minimaal 3 jaar recruitment ervaring,  communicatief vaardig, humor, representatief, 32-40 uur per week beschikbaar.

Dit zijn wij

Wij zijn Veldsink Groep (waar VCN een mooi onderdeel van is)! Een familiebedrijf dat al sinds 1979 actief is binnen de financiële- en arbodienstverlening. Wat in 1979 begon met één advieskantoor (Veldsink Advies Nuenen), is inmiddels uitgegroeid tot een groep met meerdere bedrijven die samen de schakels binnen onze (keten)dienstverlening vormen. De warmte, nuchterheid en betrokkenheid is hier dagelijks voelbaar en daar zijn we trots op. We groeien door ons ondernemerschap, gedrevenheid en door het feit dat alle medewerkers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

 

Onze afdeling

Team HR Recruitment bestaat uit vier collega’s en is een onderdeel van onze P&O afdeling. Hierdoor kom je te werken in een team met 22 enthousiaste collega’s! Doordat ook de salarisadministratie, backoffice en de P&O Adviseurs integraal onderdeel uitmaken van ons team, schakelen we snel op alle vlakken van HR. Wij zijn een fris, jong team, waar iedereen zijn steentje bijdraagt. Samen zijn we verantwoordelijk voor meer dan 1100 medewerkers en doen er veel aan om hen te ondersteunen. Doordat we als organisatie uit meerdere bedrijfsonderdelen bestaan, hebben de meeste van ons een focusgebied, maar uiteindelijk werken we op vrijwel alle gebieden samen. Leren van én met elkaar dus!

Wat bieden wij?

  • Bij een groeiend bedrijf bijdragen aan de verdere professionalisering van Recruitment;
  • Informele organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ideeën;
  • Grote mate van zelfstandigheid;
  • Een prachtig bedrijfsrestaurant voor een dagelijkse lekkere en gezonde lunch;
  • Marktconform salaris en een goede pensioenregeling;
  • 29 vakantiedagen voor een goede werk-privé balans;
  • Collectieve zorgverzekering en korting op je schadeverzekeringen.

Sollicitatie procedure

Druk op de onderstaande button en binnen een paar minuten is je sollicitatie verstuurd! Zorg wel dat je jouw cv en motivatiebrief klaar hebt staan.

Een van onze recruiters neemt zo snel mogelijk contact met je op om een (telefonische) kennismaking in te plannen. Dit gesprek is het moment waarop we elkaar beter leren kennen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met een van onze recruiters is het tijd om kennis te maken met je toekomstig leidinggevende en een collega uit het team. Nu kun je jouw inhoudelijke vragen stellen!

Omdat we je graag goed willen leren kennen ga je ook nog met iemand van onze afdeling P&O in gesprek, vaak samen met een andere collega of leidinggevende.

Kijken we er allemaal naar uit om met elkaar samen te gaan werken? Dan volgt een aanbod vanuit onze afdeling P&O en begint jouw carrière bij VCN!

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze recruiter Chantal Schoenmakers via recruitment@vcn.nl of 06 38908055.

Wij stellen het op prijs als bedrijven ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun diensten aan te bieden.

Interesse gewekt?