Junior Schadebehandelaar

Junior Schadebehandelaar

32-40 uur

Nuenen

Mbo+/hbo

Je hebt vast wel eens in de situatie gezeten dat je auto een deuk heeft gekregen, je telefoon op de grond is gevallen of dat je op een andere manier schade aan je bezittingen hebt gehad. Wat ga je dan doen? Juist! Je telefoon is gelukkig verzekerd en je gaat jouw schade indienen bij je verzekeringsadviseur. Op dat moment gaat er een molen draaien om jouw schade in behandeling te nemen; zijn de gemaakte kosten volledig gedekt? Wat zegt de polis die je hebt afgesloten? Hoe werkt dat administratief en wie doet de controles op de schade die je hebt ingediend? Dit zijn allemaal zaken waar onze Schadebehandelaren dagelijks mee bezig zijn!

Jouw Job!

Als Junior Schadebehandelaar kom je terecht in ons team Schade Support. Hier verzorg je de (commerciële) binnendienst voor onze klanten, dat zijn diverse (bij VCN aangesloten) tussenpersonen. Ongeveer 80% van je werkzaamheden bestaat uit het aannemen en behandelen van ingediende schades. Je bent werkzaam voor zowel de particuliere als zakelijke relaties van de tussenpersonen en het spreekt voor zich dat je hen op proactieve wijze ondersteunt. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Telefonisch contact met de klanten van de tussenpersonen;
 • Het aannemen, coördineren en bewaken van de administratie rondom de schadebehandeling;
 • Het behandelen van schades binnen onze schaderegelingsbevoegdheid;
 • Het uitwerken van offertes op het gebied van particuliere-, zakelijke- en levensverzekeringen;
 • Het afgeven van voorlopige dekkingen.

We bieden geen standaard programma, maar een persoonlijk ontwikkeltraject. Wij geloven in het principe ‘learning by doing’. Dit betekent dat jij vanaf dag één sterk van start gaat als junior schadebehandelaar. Jij wordt begeleid door een senior en samen staan jullie de klant te woord. Jij vindt het leuk om niet alleen de klant te woord te staan maar ook verzekeraars en reparateurs. Deze afwisseling in contact maakt jouw baan divers.

Wie ben jij?

Jij bent in staat om jezelf te positioneren als sparringpartner voor onze klanten. Je bent ondernemend, nieuwsgierig en houdt ervan om zaken uit te pluizen. Je hebt affiniteit met verzekeringen en wilt jezelf hierin verder ontwikkelen. Verder herken je jezelf in de volgende omschrijving:

 • Mbo+ of hbo werk- en denkniveau;
 • Bereid om de vakdiploma’s Wft Basis en Wft Schade Particulier/Schade Zakelijk te behalen;
 • Communicatief sterk, klantvriendelijk en servicegericht;
 • Durft beslissingen te nemen omtrent de afhandeling van schades.

Wie zijn wij?

VCN is als serviceprovider sinds 1993 actief als serviceprovider om de positie van onze klanten, het intermediair, te versterken. Wij geloven in de kracht van persoonlijk advies. Omdat wij het intermediair volledig ontzorgen, kunnen zij zich richten op het adviseren van klanten. Ruim 850 intermediairs waarderen onze manier van werken; ondernemend, persoonlijk en oplossingsgericht. Binnen de schadeafdeling van VCN in Nuenen heerst een professionele, informele en ondernemende werksfeer. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat kennis onderling gedeeld wordt, zodat we zo effectief mogelijk kunnen handelen. Team Schade is verdeeld over vier vestigingen: Nuenen, Goes, Rijssen en Spijkenisse.

VCN is een onderdeel van Veldsink Groep!
Veldsink Groep is een familiebedrijf dat al sinds 1979 actief is binnen de financiële- en arbodienstverlening. Wat in 1979 begon met één advieskantoor (Veldsink Advies Nuenen), is inmiddels uitgegroeid tot een groep met meerdere bedrijven die samen de schakels binnen onze (keten)dienstverlening vormen. De warmte, nuchterheid en betrokkenheid is hier dagelijks voelbaar en daar zijn we trots op. We groeien door ons ondernemerschap, gedrevenheid en door het feit dat alle medewerkers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over Veldsink Groep.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie met de mogelijkheid jezelf te blijven ontwikkelen als specialist. VCN is een onderdeel van de Veldsink Groep; een gezonde, groeiende organisatie met een landelijke dekking. We gaan graag een relatie met je aan met het oog op een langdurige samenwerking. En er is nog meer:

 • 29 vakantiedagen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Medewerkerskorting op schadeverzekeringen;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekering;
 • De Veldsink Academy voor jouw ontwikkeling;
 • Voordeliger sporten;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Iedere 24e van de maand zie je jouw beloning op jouw bankrekening.

Sollicitatie procedure

Druk op de onderstaande button en binnen een paar minuten is je sollicitatie verstuurd! Zorg wel dat je jouw cv en motivatiebrief klaar hebt staan.

Een van onze recruiters neemt zo snel mogelijk contact met je op om een (telefonische) kennismaking in te plannen. Dit gesprek is het moment waarop we elkaar beter leren kennen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met een van onze recruiters is het tijd om kennis te maken met je toekomstig leidinggevende en P&O Adviseur. Nu kun je jouw inhoudelijke vragen stellen!

Omdat we je graag goed willen leren kennen volgt er een tweede gesprek waarbij je met een collega uit het team en coördinator of toekomstig leidinggevende kennis maakt.

Kijken we er allemaal naar uit om met elkaar samen te gaan werken? Dan volgt een aanbod vanuit onze afdeling P&O en begint jouw carrière bij VCN!

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze recruiter Melissa Raijmakers via recruitment@vcn.nl of 06-42088453.

Wij stellen het op prijs als bedrijven ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun diensten aan te bieden.

Interesse gewekt?