Commercieel Medewerker Binnendienst

32-40 uur

Nuenen

Mbo+/ Hbo

VCN is een serviceprovider voor het intermediair met als doel om samen met het intermediair de klant optimaal te bedienen op het gebied van verzekeringen. We zijn een groeiend familiebedrijf met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Onze eigen werknemers omschrijven ons als een no-nonsense organisatie met een plezierige werksfeer.

Jouw job

Een standaard binnendienstfunctie? Nee! Jij bent écht commercieel en relatiegericht bezig en draagt een brede verantwoordelijkheid. Jij bent het aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande relaties en toont je persoonlijke betrokkenheid in woorden en daden. Relaties onderhouden en uitbreiden, daar zit jouw kracht! Je beheert samen met het team onze klanten en zorgt ervoor dat we bestaande en nieuwe tussenpersonen optimaal kunnen voorzien in de dienstverlening van VCN. Dit betekent ook dat je pro- actief, middels acquisitie, op zoek gaat naar nieuwe klanten die we kunnen bedienen.

Je gaat direct alles leren over de diensten van VCN en hoe we dit vertalen naar onze samenwerking met het intermediair. In jouw rol moet je niet alleen goed kunnen luisteren maar nog veel belangrijker; onze relaties begrijpen! Wat is de vraag achter de vraag? Hoe kun je hierop inspelen met je probleemoplossende aanpak waarbij de tussenpersoon ook daadwerkelijk voelt dat we samen ondernemen. Hierin sta je natuurlijk niet alleen. Wij zijn een team, samen ondernemen laten we dagelijks zien in de manier waarop we als team werken!

In je dagelijkse werkzaamheden…

 • geef je inhoud aan ‘samen ondernemen’ door dagelijks contact te hebben met bestaande en nieuwe tussenpersonen over alle voorkomende operationele vragen en (complexe) problemen die een klant ervaart;
 • verricht je telefonische acquisitie en maak je afspraken voor de Relatiemanagers;
 • zorg je bij nieuwe kantoren voor een zachte landing binnen VCN;
 • voer je zelfstandig gesprekken met je relaties, waarin je je positioneert als sparringpartner;
 • zet je intern acties uit die voortkomen uit je contact met de klant en die bijdragen aan de klanttevredenheid;
 • maak je samen met de Relatiemanagers een scherpe portefeuilleplanning om ervoor te zorgen dat de juiste relaties ook de juiste aandacht van ons krijgen.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar iemand die de positie van ons als serviceprovider begrijpt en weet wat de dienstverlening inhoudt. Je hebt ervaring opgedaan in een commerciële rol binnen de financiële dienstverlening, bij voorkeur bij een tussenpersoon of andere serviceprovider of je hebt de ambitie om dit te doen.  Je hebt goede sociale vaardigheden, toont initiatief en durft verantwoordelijkheid te nemen. Als persoon ben je enthousiast, empathisch, ondernemend en creatief. Je kunt goed luisteren en denkt altijd in oplossingen voor je klanten.

 • je hebt een hbo werk- en denkniveau;
 • je bent in het bezit van Wft Basis en Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk;
 • je bent in staat om klanten en prospects telefonisch uitstekend te woord te staan;
 • je hebt goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands.

Ons team

Wij zijn; Joyce, Marleen, Anouk en Omar en zoeken een enthousiaste en relatiegerichte collega voor ons team. Onze afdeling bestaat verder uit Meta en Marja die de tussenpersonenadministratie verzorgen. De Relatiemanagers; Rolf, Hans, Erwin en Richard en de Business partners; Tommy en Paul. Deze toppers vormen samen met onze Manager Commercie Jeroen de volledige afdeling. Kortom: frisse, leuke en dynamische collega’s die dagelijks in contact staan met onze belangrijke klanten.

Wij

 • gaan uit van jouw kwaliteiten en hebben veel aandacht voor jou als persoon;
 • laten je gebruik maken van de kennis en ervaring van ons huidige team;
 • investeren in jouw ontwikkeling waarbij we goed kijken naar je competenties en ambities;
 • planken’ (sinds kort) iedere dag om 16.30 😉
 • vinden humor belangrijk op de werkvloer;
 • kijken uit naar je sollicitatie!

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie met de mogelijkheid om je de komende jaren te ontwikkelen. Je wordt welkom geheten in een hecht team binnen een informele organisatie. We investeren in je door persoonlijke begeleiding en het aanbieden van Wft-diploma’s op onze kosten. Naarmate je meer leert, krijg je meer verantwoordelijkheid en kun je steeds zelfstandiger taken oppakken. VCN is een gezonde, groeiende organisatie en met iedere nieuwe collega gaan we voor een langdurige samenwerking. Ook bieden wij:

 • Een uitdagende functie in een leuk team, waarin je jezelf de komende jaren kan ontwikkelen en kan doorgroeien;
 • Een marktconform salaris met een prima secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • 29 vakantiedagen;
 • Een mooie medewerkerskorting op schadeverzekeringen;

Sollicitatie procedure

Druk op de onderstaande button en binnen een paar minuten is je sollicitatie verstuurd! Zorg wel dat je jouw cv en motivatiebrief klaar hebt staan.

Een van onze recruiters neemt zo snel mogelijk contact met je op om een (telefonische) kennismaking in te plannen. Dit gesprek is het moment waarop we elkaar beter leren kennen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met een van onze recruiters is het tijd om kennis te maken met je toekomstig leidinggevende en een collega uit het team. Nu kun je jouw inhoudelijke vragen stellen!

Omdat we je graag goed willen leren kennen ga je ook nog met iemand van onze afdeling P&O in gesprek, vaak samen met een andere collega of leidinggevende.

Kijken we er allemaal naar uit om met elkaar samen te gaan werken? Dan volgt een aanbod vanuit onze afdeling P&O en begint jouw carrière bij VCN!

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze recruiter Jill van der Vorst via jvdvorst@vcn.nl of 040-2635903

Interesse gewekt?